Отборно първенство по плуване ще се проведе в Благоевград

Отборно първенство по плуване ще се проведе в Благоевград

Държавно лично отборно първенство по плуване „Деца“ 12-годишни ще се проведе от 14 юли до 16 юли в закрития плувен басейн в Спортен комплекс „Пирин“- Благоевград. Официалното откриване на събитието е от  17:00 часа на 14 юли. 

Турнирът е част от календара на Българската федерация по плувни спортове, а съорганизатори на събитието са Община Благоевград, Спортен комплекс „Пирин“ и ПК „Пирин“.

Държавното лично отборно първенство за деца е едно от  състезанията от висок ранг, които се провеждат  в Благоевград. От  висок клас е и Международният турнир  "Пирин - Благоевград", който се проведе през февруари месец тази година. Неговото първо издание бе през април 2015 г.  и в областния център на Пиринско пристигнаха стотици гости от страната и чужбина.  

Плувният басейн в Спортен комплекс „Пирин“  беше открит в края на 2015 година, в резултат на целенасочената политика, водена от  кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, за подкрепа и развитие на спорта в града. Съоръжението отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири.  Басейнът е с размери 50X25. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини