Петричани се оплакват от недостиг на места в детските градини

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Няколко основни проблема поставиха хората в Петрич по време на изнесената приемнав града, която проведоха в понеделник вечерта народните представители от „БСП за България“ Богдан Боцев и Николай Бошкилов. След обединението на болницата в Петрич с тази в Сандански, хората се оплакват от закриване на отделения, което със сигурност ще доведе до влошаване на здравните услуги.

„След обединението на двете болници, много медицински сестри и санитари са останали без работа, което бе поставено като проблем от хората в Петрич“, обясни Богдан Боцев. Казусът е сложен и изисква повече информация, затова народните представители се ангажираха да се сдобият с нея, за да помогнат за разрешаване на така създалата се ситуация.

Сред наболелите проблеми поставени по време на приемната е също съдбата на „Водоснабдяване и канализация“ – Петрич. Дружеството е общинско, натрупало е много големи задължения, което със сигурност се отразява на качеството на услугата и на нормалното функциониране на предприятието. „На доста места, където водоснабдителните дружества са общински има подобен проблем, затова е нужно въпросът да се разгледа по-сериозно и да се види какво може да се промени, за да не се трупат такива задължения“, коментира Богдан Боцев.

Хората в Петрич се оплакаха и от недостатъчно места в детските градини, най-вече за децата в предучилищна възраст. „Няколко души поставиха този проблем. Заради недостиг на места децата са били връщани, а в същото време е задължително на тази възраст да посещават детска градина. Тук е нужна по-сериозна намеса от страна на общинското ръководство, което да увеличи капацитета на някои от детските заведения, където този проблем е най-сериозен“, каза още Богдан Боцев и допълни, че с колегата му Николай Бошкилов ще се информират по-подробно за всички поставени въпроси и ще съдействат според възможностите си за тяхното разрешаване. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини