Фондация подари родолюбива екскурзия на ученици от Белица

Снимки: фондация
Снимки: фондация "Българска памет"

Д-р Милен Врабевски и неговата фондация "Българска памет" финансираха родолюбива екскурзия за ученици от град Белица.

В началото на месец юли учениците от СУ „Никола Вапцаров“ посетиха интересни и важни места от нашата история. Маршрутът на групата младежи бе град Белица-Роженски манастир-Мелник-Рупите-Сандански и отново у дома.

Ученическата екскурзия бе по идея на Фанка Къшева, директор на училище „Никола Вапцаров“ и се реализира с финансовата подкрепа на д-р Милен Врбевски, председател на Фондация Български Памет.

Роженският манастир „Свето Рождество Богородично“ е най-големият манастир в района и е един от няколкото средновековни български манастира, добре запазени и до днес. На 200 метра източно от Роженския манастир е гробът на българския революционер Яне Сандански, живял в манастира в края на живота си. Погребан до църквата „Св.св. Кирил и Методий“, построена в периода 1912 – 1914 година по негова инициатива.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини