Транспортните работници подкрепят протеста на полицаите

Снимка: Vesti.bg
Снимка: Vesti.bg

Българските транспортни работници подкрепят насрочените протестни действия на служителите на МВР. Заместник-председателят на браншовата организация - Александър Стамболийски, изпрати декларация, в която аргументира решението на родните шофьори да застанат зад исканията на униформените служители за по-високи заплати.

Ето и пълният текст на декларацията:

Дълги години липсата на мотивация на служителите в правоохранителните органи и специализирани служби за безопасност е повод за нарастващо недоволство и постоянна нетърпимост от страна на гражданите към тези служители. Според нас това разбиране е грешно и за да можем да живеем нормално тези служби трябва да бъдат постоянно насърчавани за развитие. Това обаче не би могло да стане при заплащане близо до минималното за страната. Явният проблем с постоянно повишаващата се престъпност, с повишената нужда за опазването на границите ни, с посегателството над имуществото ни и т.н. е постоянна грижа на служителите в МВР, а тяхната мотивираност е все по слаба.

Не бихме могли да останем безучастни при така създалата се ситуация и да очакваме децата ни да може да играят спокойно навън. Допълнително усложнената работа от постоянният риск за живота на тези служители и немалкият процент на загинали при изпълнение на служебните си задължения и за опазването на нашето спокойствие трябва да бъде и един от определящите фактори в заплащането, а до момента се наблюдава тенденциозно пренебрегване на тези факти. Ние водачите на товарни автомобили всеки ден разчитаме на служителите в МВР да бъдат опорна точка в борбата с войната по пътищата. Затова декларираме пълна подкрепа за отправените искания.

Поради ограниченията налагани от закона във формите на протест на служителите в МВР, сме готови да обмислим и евентуални солидарни протестни действия на транспортните работници. Нашите евентуални действия ще бъдат изразени с излизане на главни пътни артерии и гранични пунктове.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини