12 нарушители на пътя в Пиринско застават на подсъдимата скамейка

12 нарушители на пътя в Пиринско застават на подсъдимата скамейка

Районните прокуратури в Пиринско изправиха на съд 12 нарушители на пътя, като пет от тях се признаха за виновни и сключиха споразумения с държавното обвинение.

По отношение на още 3 обвиняеми е направено предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание.

По-голяма част от извършените престъпления са за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества. Сред тях е С. Ч., обвинен от Районна прокуратура – Благоевград за това, че късно вечерта на 13.06.2017 г., управлявал лек автомобил „Опел“ в посока от с. Покровник към Благоевград с 2,71 промила алкохол в кръвта.

Предстои да започне съдебен процес и срещу обвиняемия К. З. Вечерта на 11.06.2017 г., в Благоевград той шофирал в нетрезво състояние, установено по надлежния ред, а именно с концентрация на алкохол в кръвта си 1,94 промила.

Районна прокуратура – Гоце Делчев предаде на съд З. Х., който на 22.02.2017 г., в с. Гърмен, управлявал лек автомобил „Деу“ след употреба на амфетамин, екстази и тетрахидроканабинол.

След внесените в съда от РП-Гоце Делчев обвинителни актове, предстои насрочване на съдебни заседания и срещу И. К. и Д. Б., шофирали след употреба на алкохол. Три лица, управлявали МПС през м. юли 2017 г. в с. Огняново и гр. Гоце Делчев, с различни концентрации на алкохол в кръвта си, сключиха споразумения с държавното обвинение.

Прокуратурат в Разлог внесе в съда обвинителен акт срещу Б. Ц. за това, че в периода от 26.06.2016 г. до 05.03.2017 г., няколко пъти шофирал след употреба на различни наркотични вещества.

Сред сключените през изминалата седмица споразумения са и тези на Районите прокуратури в Сандански и Разлог с обвиняеми, управлявали леки автомобили в нетрезво състояние.

Предложения за налагане на административно наказание са направени от Районните прокуратури в Петрич и Разлог. В единия случай то е по отношение на Г. М., който на 02.04.2017 г. в с. Марикостиново управлявал мотоциклет „Baotian“ без регистрационни табели, при това МПС не било регистрирано по надлежния ред. Другите две лица са Г. Б. и М. Т., шофирали без съответните свидетелства за управление на моторно превозно средство в едногодишен срок от наказването им по административен ред.

Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу К. Н. за извършено от него престъпление срещу транспорта, в резултат на което била нанесена средна телесна повреда на пешеходец. На 14.04.2015 г., в гр. Симитли, обвиняемият управлявал лек автомобил „Ауди“, като се движел по ул. „Христо Ботев“. При извършване на маневра на заден ход с колата, той навлязъл след пътен знак „В2“, забраняващ влизането на ППС. Без да се убедил, че пътят зад него е свободен, шофьорът ударил пресичащата пътното платно жена. Пострадалата получила фрактура на осми гръден прешлен, което й причинило трайно затруднение на движението на снагата за срок от 12 месеца. По това дело предстои насрочване на съдебно заседание.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини