Икономично осветление монтират в с. Микрево

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

Най-голямото село в община Струмяни – Микрево, ще има икономично улично осветление. Над 400 LED осветителни тела ще бъдат монтирани в селището по проект по трансгранично сътрудничество между България и Македония. Стойността на проекта е 247 339,15 евро, от тази сума 85% са безвъзмездно финансиране от Европейския съюз. Предвидени са дейности за екологично образование на децатаи информираност на обществеността по въпросите на околната среда и за повишаването на тяхната ангажираност в грижата за околната среда.

Реализацията на проекта ще понижи електропотреблението с 35%, ще намали и разходите на община Струмяни за ток. „Стартираме изпълнението на проекта съвсем скоро. Трябва да приключим дейностите до 16 април 2018 г. Новите осветителни тела в с. Микрево ще пестят електроенергия, ще увеличат безопасността на нощното автомобилно движение. Македонската община пък ще въведе мерки за енергийна ефективност в Начално училище „Гоце Делчев” в село Седларци”, заяви кметът на община Струмяни – Емил Илиев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини