Интернет платформа ще рекламира туризма в България и Македония

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Сдружение „Пирински туристически форум”–Благоевград стартира изпълнението на проект „Трансграничен център за забавления“ в партньорство с Екологично сдружение Планетум от македонския град Струмица. Общият бюджет е в размер на 107 337.45 евро и се съфинансира от ЕС чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПА България – Бивша Югославска република Македония.

Целта му е да стимулира туризма като реалистична дългосрочна алтернатива за трансграничния район между България и Македония. Проектът ще изгради моделна мрежа от 10 туристически „възела“ или мини дестинации в Благоевградска област (България) и Югоизточен планов район (Македония), които ще бъдат избрани чрез проучване по предварително разработени обективни критерии. В тези райони ще се разработят съвременни и атрактивни допълнителни туристически услуги. Последните ще се предлагат чрез специална интернет платформа, която ще представлява самият виртуален Трансграничен център за забавления.

Предвидени са и други маркетингови дейности - издаване на флаер за Центъра, изработка на сувенири за десетте мини дестинации (стикери, магнити) и Малка книжка на посетителя, с която туристите ще имат възможност да посетят всички места от мрежата и да получат награда. Проектът е с продължителност 15 месеца и приключва през август 2018 г.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини