Разбити плочки спъват прокурори от Благоевград на път за работа

Снимки: ИлинденПрес
Снимки: ИлинденПрес

Разбити плочки спъват благоевградските прокурори на път за работа. Неравностите по тротоарите пред сградата на Окръжната прокуратура  и пред следствието в Благоевград, се оказва, че крият истинска опасност за магистратите и служителите на държавното обвинение, които всяка сутрин рискуват здравето си, вървейки към работните си кабинети.

От началото на годината, заради недобрата инфраструктура пред входа на сградата, са регистрирани две трудови злополуки. За това алармира окръжният прокурор на Благоевград Христо Георгиев.

Той е изпратил писмо до кмета Атанас Камбитов и до общинския съвет, с което настоява да бъде извършен спешен ремонт на разбития тротоар, съгласно разпоредбите на Закона за пътищата.

Според председателя на Окръжната прокуратура, част от инфраструктурата пред входа на сградата е в много лошо състояние, плочките на тротоарите са деформирани и разрушени, имало и липсващи елементи. Това било установено при проверка на Службата за трудова медицина "Анимакс" ООД-Благоевград.

Заради лошото състояние на тротоарите имало регистрирани две трудови злополуки, припомня в писмото си Георгиев, макар да не дава подборности как точно са се случили. Но най-вероятно заради разбития тротоар, пострадалите магистрати са изкълчили крак или пък може да се е случил и по-лошият вариант - да са получили фрактура на крайник.

Загрижен за спокойствието на прокурорите и за да гарантира сигурността им, когато отиват на работа, председателят на държавното обвинение в областния център моли за спешен ремонт.

С оглед на недопускане и ограничаване на риска от нициденти, които могат да бъдат квалифицирани и като трудови, следва да вземето мерки за извършване на необходимия ремонт, е написал в писмото си прокурор Христо Георгиев.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Е И ?
    Еми да се спъват нали там стана частен паркинг и си паркират колите една върху една НА ПЛОЧКИТЕ пред входа. Какъв е проблема сега? Да се оправЯт!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини