Банско очарова делегация от 4-милионен град в Китай

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Кметът на община Банско Георги Икономов посрещна в кабинета си делегация от китайския град Мейджоу, чието население наброява 4 милиона души. Един малък за стандартите на Китай град. Представители на местния парламент от китайския град, водени от Тан Жунтие – председател на Постоянния комитет на Народния конгрес на община Мейджоу, бяха избрали специално Банско за своето опознавателно посещение, по време на което да проучат опита и добрите практики от развитието на зимния курорт. Икономов сподели пътя на развитието на града през последните 15 години, достигайки момента, в който стана конкурентен с големите алпийски курорти.

 „Освен със своята туристическа дейност, Банско има традиции и в областта на дървообработването и мебелното производство”, заяви градоначалникът, като допълни, че общината има и своите китайски жители, които са закупили апартаменти в града.

Китайските общински представители споделиха интереса си от внасянето на дървесина, както и своя инвестиционен интерес в областта на туризма. Те разгледаха ски зоната и бяха впечатлени от природните дадености на района.

В края на срещата, гостите отправиха своята покана към Георги Икономов да бъде гост на един от най-големите форуми в Мейджоу, което ще бъде добра възможност за популяризиране на Банско като дестинация и обект на инвестиции.
 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини