Шофьори: От години давахме сигнали за корупция на Кулата

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

От години даваме сигнали за корупционни практики не само на Кулата, но и на останалите гранични пунктове у нас, но никой не обръщаше внимание. А сега, след арестите, се вижда, че порочните практики са действали на много високо ниво. Така Александър Стамболийски, заместник-председател на Съюза на българските транспортни работници, коментира пред Дарик специализираната операция на българо-гръцката граница, при коята са арестувани над 20 митнически служители и собственици на транспортни фирми.

http://ilindenpres.bg/6041-dans-arestuva-23-mitnichari-pri-akciya-na-gkpp-kulata/

"Поради тази причина искахме да се въведат монитори за наблюдение от страна на шофьорите при натоварвания, при преминаване, но това наше искане не беше осъществено. Може би, това не бе направено, за да се облаготелестват именно подобни практики", предположи Стамболийски.

Той призна, че в момента МВР проверява всеки един сигнал, подаден от браншовата организация, и поздрави участвалите в снощната специализирана акция.

Александър Стамболийски призна, че не е изненадан, че сред задържаните има и собственици на транспортни фирми.
"Винаги има две страни в една корупционна схема - за да се получават подкупи, значи има някой, който ги дава. Не се съмнявам, че има участие на собственици на транспортни фирми, на спедиторски фирми , винаги има посредници. Всеки трябва да носи отговорността за действията си", подчерта той.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини