Зам.-кметът Янко Янков хвърли оставка заради лични причини

Янко Янков
Янко Янков

Заместник-кметът по строителство и сигурност в община Благоевград инж. Янко Янков подаде оставка, която бе приета от кмета д-р Атанас Камбитов. Причините, посочени от инж. Янков в документа, са лични. Оставката е в сила от 12 юни 2017 г.

Янко Янков бе назначен в Общинската администрация във втория мандат на кмета Атанас Камбитов. По професия е инженер, родом е от Пловдив. Работил е в държавната администрация 5 години – Изпълнителна агенция „Пътища”, а след това в Министерството на регионалното развитие. Работил е в няколко големи строителни фирми, както и в дружества, занимаващи се с технически надзор.

Преди дни благоевградската медия Blagoevgrad-news.com. публикува материал за това, че част от договорите за обследване на жилищните блокове, определени за саниране в областния център, са направени от фирма на Янко Янков.

Миналата седмица народният представител от БСП Николай Бошкилов постави на парламентарен контрол редица въпорси, свързани със санирането в областния град. Той заяви, че националната програма за енергийна ефективност в Благоевград е опорочена, имало корупционни практики и лошо изпълнение.

Днес пък над 20 строителни фирми излязоха с нарочна декларация в защита на санирането. Те опровергаха думите на депутата от БСП и заявиха, че контролът и изпълнението на строителните дейности по санирането в Благоевград са на ниво.

Вчера, по време на последния му работен ден, заместник-кметът по строителството направи в Община Благоевград презентация на мащабния проект за 13 милиона лева за обновяване на центъра на Благоевград.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. мони
    bushon kaza bum
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини