Осъдиха трима нарушители на пътя в Пиринско

Осъдиха трима нарушители на пътя в Пиринско

Три месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим и глоба в размер на 1 200 лв. е наказанието на Б.В. за извършено от него престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК.

През нощта на 15.05.2017 г., на път Е-79 до гр. Кресна, подсъдимият шофирал лек автомобил „Опел“, въпреки че не притежавал свидетелство за управление на МПС. Деянието било извършено в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление на началник РУП-Гоце Делчев.

Б.В. се призна за виновен и сключи споразумение с прокурор от Районна прокуратура – Сандански, което съдът одобри.

В рамките на бързо производство, след постигнато споразумение между Района прокуратура – Сандански и защитата на гръцкия гражданин Е.Г., на подсъдимия е наложено наказание девет месеца „лишаване от свобода“, изпълнение на което е отложено за срок от три години. Около 01:30 ч. на 30.04.2017 г., на ул. „Стефан Стамболов“ в гр. Сандански, Е.Г. управлявал лек автомобил „Мерцедес“ с концентрация на алкохол в кръвта 2.03 на хиляда, установено по надлежния ред. За извършеното престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК гръцкият гражданин е лишен и от правото да управлява МПС за срок от девет месеца.

Подсъдимият С.Щ. също се призна за виновен за извършено от него на 22.05.2017 г. престъпление – управление на мотоциклет „Кимко“ след употреба на алкохол, по ул. „Борис Сарафов“ в гр. Сандански. При тестване на шофьора било установено наличие на алкохол в кръвта му, а именно 1,62 промила. Съдът одобри сключеното споразумение, с което на С.Щ. се налага наказание „лишаване от свобода“ за период от девет месеца с изпитателен тригодишен срок и глоба в размер на 200 лв.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини