ЮЗДП подпомогна екоакция в парк „Рилски манастир”

Снимки: ЮЗДП
Снимки: ЮЗДП

Югозападното държавно предприятие подпомогна проведената на 10 юни екоакция за почистване на Природен парк „Рилски манастир”, като осигури транспорта, наградите за викторината, храната и напитките за всички участници. В доброволческата проява се включиха ученици от ОУ „Аверкий Попстоянов”- гр. Рила, СОУ „Христо Ботев” - гр. Кочериново и членове на туристическото дружество в гр. Рила, които почистиха най-посещаваните райони на парка - Илийна река и местностите Обедище, Студената чешма и Кирилова поляна.

Екоакцията, както и много други дейности на територията на ПП „Рилски манастир” се изпълняват със съдействието на ЮЗДП в рамките на подписано споразумение за сътрудничество между двете институции. Досега предприятието е подпомогнало мероприятия по провеждане на Седмица на гората в защитената територия. Осигурени са и средства за оборудване на противопожарно табло за борба с горските пожари. Към момента се обработва и подготвя дървен материал, с който ще бъде ремонтирана парковата инфраструктура в защитената територия. Изработват се и нови иформационни табели, които ще бъдат поставени на определени места. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини