Протести срещу преследването на ЛГБТ обществото в Чечения

снимка : AFP/Getty Images
снимка : AFP/Getty Images

Британският актьор сър Иън Маккелън се присъедини към протестиращи при  посолството на Русия в Лондон, за да се изкаже против преследванията на хомосексуалисти в Чечения, съобщи Evening Standard.

Това е един от 27-е протести, които преминаха през руските посолства по целия свят.

През април «Новая газета» публикува материал за това, че в Чечения са задържани около 100 души, подозирани в хомосексуализъм. При това вестникът потвърждава , че са били убити минимум 3-а души.

Организацията HRW в докладът си моли президента на Русия Владимир Путин и правителството да осъди преследването на ЛГБТ и да обезпечат щателно и безпристрастно разследване.

Ролите на сър Иън Маккелън се простират от класическите Шекспирови и модерни театрални постановки до популярните фентъзи и фантастични кино продукции. Сред най-известните му филмови роли са тези на Гандалф във „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“, Магнито в „X-Men“ и сър Лей Тийбинг в „Шифърът на Леонардо“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини