Кметът на Разлог Красимир Герчев награди малки художници

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Конкурсът за детска рисунка ,,С духа на миналото” предизвика огромен интерес сред децата в град Разлог. Той се организира по повод 60 години от създаването на Исторически музей в населеното място. Награждаването на победителите съвпадна с отбелязването на Международния ден на музеите, който се чества в 150 страни по света. Целта на празника е да се привлече вниманието на обществеността към мястото и значението на музея в живота на всеки един отделен човек.

Тази година честването на празника е под наслов ,,Музеи и оспорвани истории".

Участниците в конкурса бяха разделени в три възрастови групи. Кметът на община Разлог - инж. Красимир Герчев, поздрави всички участници в конкурса и музейните работници за празника и отдадеността им в работата. Директорът на музея Христина Манова отбеляза, че децата на Разлог и този път доказаха, че са безкрайно талантливи и са затруднили с рисунките си максимално журито. За победителите от конкурса бяха осигурени награди, а всички останали участници получиха грамоти за участие.

Поздрав за празника поднесоха възпитаниците на Аансамбъл ,,Разложенче", с ръководител Данаил Атанасов, към Народно читалище ,,15.09.1903-1909".

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини