Превозвачи стягат блокада на Кулата, висят по 12 часа на границата

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Протест на два гранични пункта - ”Кулата-Промахон” и ”Дунав мост” при Русе организират водачи на тежкотоварни камиони. Поводът е дългото чакане и образуването на километрични колони от тирове през последните години.

Заместник-председателят на Съюза на българските транспортни работници Александър Стамболийски призна, че протестите, които организират искат да привлекат вниманието на властите към проблема, за да се вземат конкретни мерки.

Протестите са планирани на 29 май от 10 часа. Все още се уточнява как точно ще се проведат, но не е изключено да се стигне и до блокада на граничните пунктове.

"Проблемът е в нашите гранични власти и в организацията на работа на нашите пунктове. След много апели към тях и изпращани предложения за нова организация и повишаване на пропусквателната способност, не открихме съпричастност и решихме да протестираме, докато се удовлетворят нашите искания", коментира Александър Стамболийски, заместник-председател на Съюза на българските транспортни работници.

Всяко ГКПП е организирано по различен начин като пропусквателен режим поради естеството на границата, които имаме около нас, но според Стамболийски с европейски и шенгенски граници би трябвало да има облекчен режим на преминаване. Той е категоричен, че по никакъв начин не трябва да се допуска извиването на огромни колони от чакащи камиони на границата.

По думите му, на Кулата средно се чака от 6 до 12 часа, а на Русе положението е същото, на Видин - по-малко, но на другите граници с митнически режими се чака над 24 часа, което е недопустимо при абсолютно никакви условия. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини