В навечерието на Гергьовден цената на агнетата тръгна надолу

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

В навечерието на Гергьовден цената на агнетата в Пиринско тръгна надолу. Причинате е в пълната липса на купувачи. За разлика от минали години, сега търговията е вяла, оплакват се стопаните.

Затова живото тегло на животните вече не е 5 лева. Животновъдите с повече стока разчитат единствено на редовни клиенти от региона и от Гърция. Стопаните гледат да пласират агнетата до 6 май, че след това стоката ще стане непродаваема.

Цената се подбива и от стопани от Северна България, които продават по 5 лева килограм живо тегло. Внасят се и животни от Румъния, а на пазара се продават за български. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини