Безплатни медицински прегледи за жените от община Струмяни

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Общинска администрация–Струмяни и Център за защита правата на здравеопазването организират провеждането на безплатни профилактични прегледи за ранна превенция за рак на гърдата. Ще се извърши клиничен преглед и ехографско изследване от специалист–мамолог на пациентките. С предимство ще са жените на възраст от 45 до 70 години. Инициативата ще се проведе два дни – на 3 и 4 юни /събота и неделя/ тази година в общинския център Струмяни. Пациентките трябва да са на площад „Седми април” №3 в сградата на здравната служба. Прегледите ще се извършат на първия етаж в кабинета на д-р Харизанова.

Препоръчва се дамите от община Струмяни, отговарящи на изискуемите параметри, да се възползват от предоставената услуга. Те трябва да заявят желание за безплатни профилактични прегледи за ранна превенция в съответното кметство на територията на община Струмяни в предварителен поименен списък, срокът е до 30 май. „За нас това е много добра новина, защото в повечето села въобще няма нито лекар, нито аптека, нито здравен пункт”, споделят жени от селата в Малешевска планина.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини