Кметът на Гоце Делчев ще даде награда за най-чиста улица или градинка

Снимка: Община Гоце Делчев, архив
Снимка: Община Гоце Делчев, архив

Община Гоце Делчев ще спази традицията и тази година отново ще награди най-активните участници в пролетното почистване и поддържане на зелени площи. До 2 май в кметството ще се приемат молби в свободен текст за районите, в които е направена уборка. Те могат да се внесат от граждани, които смятат, че са се справили добре със задачата и искат да бъдат поощрени с парична награда. Посочените в молбите места ще бъдат оценени от комисия, в която ще има представители и на местните медии. Награждаването на победителите ще се извърши на 5 май.

Миналата година кметът Владимир Москов връчи 52 парични награди. Сред отличените за своята работа по хигиената бяха трите гимназии, трите основни училища, Домът за деца «Иван Кюлев», както и седемте детски градини. Градоначалникът даде и 38 индивидуални парични награди, придружени с благодарствени писма към жители на Гоце Делчев и собственици на фирми, които полагат грижи за зелени площи и градинки. Сред тях имаше хора, които от години поддържат междублоковите пространства в районите, където живеят. «Нашата работа по отношение поддържане на чистотата, облагородяване на зелените площи, градинки и междублокови пространства, няма как да бъде успешна без съдействието и помощта на жителите на нашия град. Благодаря им, че толкова активно участват в разкрасяването на своите квартали и ги правят чисти и приветливи», каза Владимир Москов.

Традиционното пролетно почистване в община Гоце Делчев тази година продължи цяла седмица – от 6 до 13 април.  Кметството подсигури на всички желаещи да се включат в кампанията по пролетното почистване полиетиленови торби и ръкавици. Сред изискванията при уборката бяха всички събрани битови отпадъци да бъдат изхвърлени в съдовете за смет, а когато те се запълнят, да се използват чували, които след това да се поставят на удобно за извозване място, кастренето и орязването на клони да не се извършва безконтролно, а да се подаде сигнал в кметството. Изрязаните клони се събираха на подходящи и удобни за извозване места. Общината извози събраните по време на почистването отпадъци.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. platen reportaj
    MOSKOV NI PLASHTA DA GO HVALIM I UHAJVAME
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини