Безработни ще чистят ГКПП в Пиринско за заплата от 300 лв.

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

От 1 май в Благоевградска област ще бъдат назначени 89 безработнци лица по Регионалната програма за насърчаване на заетостта. Девет от тях ще бъдат насочени към четирите ГКПП-та в Пиринско. Те ще отговарят за поддръжката и хигиенизирането на граничните пунктове за период от шест месеца.

Най-мнаго от тях - четирима души, ще бъдат назначени на ГКПП-Кулата, съобщи Станислава Поповска, директор на Регионалната агенция по заетостта в Благоевград.

По тази програма работниците ще бъдат назначавани от областните управи и общинските администрации. Ще се осигурява заетост на хора над 50-годишна възраст и ще получават месечно възнаграждение от 300 лева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини