Автобусите с туристи ще спират на специален паркинг в Сандански

Автобусите с туристи ще спират на специален паркинг в Сандански

Автобусите с туристи вече ще спират само на едно място в Сандански. По този начин общинското ръководство ще се опита да въведе ред в трафика в курортния град, както и да реши проблема с безразборното паркиране на превозни средства.

В момента се уточнява къде да бъде изграден специалния паркинг за гости и посетители. Преди Великден започна да действа и „Синята зона”, което допълнително трябва да облекчи движението.

До няколко месеца ще стане реалност паркингът за автобусите с туристи. Първо обаче трябва да се осъществи проектът за ремонт на околовръстното шосе. Разчетите сочат, че ще са нужни между 1,8 и 2 милиона лева, които ще бъдат осигурени от общинския бюджет.

Общинска администрация проведе и акция срещу изоставените коли по тротоарите в града, които пречеха на преминаването на пешеходците. Хората бяха принудени да се движат на някои места по улиците, което е предпоставка за тежки пътни инциденти. Сега вече тротоарите са свободни, но пък се оказа, че много от тях са в окаяно състояние и се нуждаят от ремонт. 

Община Сандански продължава с мерките за облекчаване на трафика на моторни превозни средства в курортния град. Наскоро експерти решиха няколко улици да станат еднопосочни, за да няма задръствания в центъра на населеното място. Новата организация на движението по тях влезе в сила от 3 април.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини