Жилищата в Гърция по-евтини от имотите в Благоевград

Източник: icbproperties.com
Източник: icbproperties.com

Жилищата в Гърция са по-евтини от благоевградските. Това сочи справка в сайтове за имоти, в които апартаменти в южната ни съседка масово се продават на безценица. Студио в Аспровалта например се продава на цена от 15 000 евро. Имотът е 35 квадрата и се намира в затворен комплекс. Друго студио от 30 кв.м в Неа Каликратия, на 500 метра от плажната ивица, се предлага за 28 000 евро.

Апартамент с площ от 140 кв.м., представляващ втори етаж на двуетажна къща, заедно с мансардно студио, намиращ се в разположеното само на 30 км южно от Солун курортно селище Неа Мудания, се продава за 60 000 евро, показва друга оферта. За сравнение в Благоевград апартамент от 140 квадрата до Мол Ларго се предлага за 200 000 евро.

Подобна е картината и на имотите в Кавала. Апартамент от 110 кв.м. до плажната ивица в Кавала си търси нов собственик срещу 75 000 евро. В Благоевград жилище от 90 квадрата в идеалния център се предлага за 112 000 евро.

Масовите разпродажби на имоти в цяла Гърция на ниски цени се дължат на въведения единен имотен данък в страната, коментират брокери. Той предвижда собствениците на недвижимости да плащат от 2 до 13 евро на квадратен метър според местоположението и размера на имота. Анализатори твърдят, че цените на имотите в южната ни съседка стигнаха дъното, но след почти 7 години на спад и криза пазарът на имоти в Гърция вече е на прага на обрат и прогнозите са, че цените ще започнат да растат.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини