"Илинденци Мрамор" иска концесия за още 25 г., отваря 13 работни места

Снимка: artcenterilindenci.com
Снимка: artcenterilindenci.com

Фирма „Илинденци-Мрамор” АД иска да добива мрамор още 25 години.

Инвестиционното предложение е за добив на подземни богатства – строителни материали, от находище „Галчово гнездо” над село Илинденци. Дружеството от години се занимава с тази дейност в района.

Предстои да се прецени необходимостта от изготвяне на Оценка на въздействието върху околната среда. В своето предложение управителят на дружеството Горан Бобевски уточнява, че ще се извършват открити минно-добивни работи за получаването на мраморни фракции за производство на мозайка. Предвижда се годишната производителност да е 10 000 кубика мрамор, за целия срок на концесията трябва да се добият 250 000 кубика плътна скална маса промишлени запаси от мрамор. Земите са частна държавна собственост, стопанисват се от Държавно горско стопанство-Струмяни, общата им площ е 188,5 декара.

Дружеството ще осигури работа на 13 работници. Ще се работи 5 дни в седмицата при 8-часова смяна. През останалото време обектът ще се охранява. Разработването на новото находище ще е на три етапа – 1 година ще се строи кариерата, 23 години ще се експлоатира и накрая 1 година ще се прави рекултивация и ликвидиране на кариерата.      

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини