Мечият парк край Белица посреща хиляди туристи за Великден

Снимка: Park.Belitsa.com
Снимка: Park.Belitsa.com

Хиляди туристи ще посетят мечия парк над Белица за Великден. Центърът за реадаптация на танцуващи мечки откри сезона на 1 април, но вече приема заявки за посещения от цялата страна. Най-много ще бъдат гостите в дните от 14 до 16 април.

"Надявам се, че интересът ще продължи през целия сезон. Идват не само наши сънародници, но и много чужди туристи. Част от чужденците предварително са заявили идването си тук на туроператорите”, коментира Васил Мадолев, който е ръководител на екипа.

До 2-3 дни ще стартира и ремонтът на пътя в самия мечи парк, който води до информационния център. Той и сега се ползва шофьорите, но амбицията на хората, които работят в мечия парк, е да стане стане проходим и за автобусите с туристи, тъй като в момента два от завоите са тесни и на практика невъзмони за такива превозни средства.

Идеята е да бъде подравнена цялата пътна отсечка, която е дълга 2,4 километра.

Вече работи и барчето, където гостите могат да се освежат с напитка и да отдъхнат. За Великден ще се мобилизират всички служители, за да се посрещнат всички гости на туристическия обект. Ще има достатъчно гидове, за да се налага посетителите да чакат, за да ги разведе водач между секторите с животните.

Центърът за реадаптация на танцуващи мечки в момента е с работно време от 12,00 до 18,00 часа. От 1 юни то ще се промени – от 10,00 до 18,00 часа.

Причина за наплива на посетители е и ремонтираният 11-километров път от града до мечия парк. Направен е паркинг близо до информационния център, който събира 40 леки автомобила.

За посетителите е монтиран голям монитор, на който се показват снимки и клипове за обитателите на парка.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини