Глоба и арест за Вънде Въндев и сина му, нападнали с нож проверяващи

Снимка: bigfish.bg
Снимка: bigfish.bg

Районен съд-Петрич наложи арест и глоба от 400 лева на баща и син, заплашили с джобно ножче проверяващ от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

На 29 март Вънде Вънев и синът му Георги извършили непристойни прояви на кооперативния пазар в южниа град. Те проявили оскърбително отношение и държане към главен инспектор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури с инициали И. П.

Бащата го заплашил с джобно ножче, насочено към него, с репликата „какво може да му се случи“, ако продължи да върви след него, а синът му управлявл лек автомобил „Фолксваген Пасат” и  блъснал инспектора на ИАРА, който бил със свой колега. Бащата отправял и обидни думи по отношение на инспекторите - „мърши”, ”простаци” и „говеда“, с което е демонстрирал пренебрежително и неуважително отношение към тях, с които действия е нарушен обществения ред и спокойствие, но поради своята по-ниска степен на обществена опасност това деяние не представлява престъпление по чл. 325 от Наказателния кодекс.

Затова двамата бяха осъдени по Указа за борба с дребното хулиганство. На бащата е наложено административно наказание „глоба“ в размер на
400 лева. На сина му е наложено административно наказание задържане в ареста за срок от 4 денонощия.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд–Благоевград.

Популярният петричанин Вънде Въндев, който е син на войводата Георги Въндев, защитил с четата си Петрич от нашествието на гърците при т.нар. Гръцки инцидент, отскоро се захвана с търговия на риба на общинския пазар в Петрич . Въндев предлага пъстърви от личния си водоем.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини