Венецуела на 2-3 крачки от гражданска война

Венецуела на 2-3 крачки от гражданска война

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че е свикал Съвета за безопасност на страната, заседанието на който ще се състои в най-близко време, предаде  El Nacional.

По думи на Мадуро, съвета е длъжен да разреши разногласията между генералната прокуратура и Върховния съд на страната.

По-рано парламентът на Венецуела обвини Мадуро в държавен преврат. В парламентът подчертаха, че не са съгласни с това, че президента на страната има възможност да действа в заобикаляйки  парламента и пълномощията на Върховния съд.

Президентът заяви, че разногласията между Върховния съд и парламента се  преодолява, предаде преди малко Reuters.

Отбелязва се , че венецуелския съвет за безопасност също е призовал Върховния съд да преразгледа своето решение за взимане на законодателната власт от парламента на страната, който в момента се намира под контрол на опозицията срещу Мадуро.

ВС лиши депутатите от имунитет преди известно време.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини