Мария Габриел стартира национална кампания „Медена закуска“

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел поставя начало на интерактивна национална кампания „Медена закуска“, която ще се провежда в училищата в страната. Инициативата, подкрепена от български пчелари, цели да подобри осведомеността на децата от ранна училищна възраст за приноса на пчелите за съществуването на живота на Земята и ползите за здравето от консумацията на мед и пчелни продукти. Кампанията е израз и на стремежа на Европейския парламент за обявяването на 20 май за Международен ден на пчелата с цел популяризиране на значимостта на медоносните пчели, пчеларството, здравословните хранителни навици и местните хранителни продукти.

Организаторът Мария Габриел и пчелари от цялата страна ще представят пред учениците по интригуващ и достъпен начин ролята на пчелите за продоволствената сигурност и биоразнообразието, видовото разнообразие на български мед и пчелни продукти, как трябва да се грижим за опазването на пчелите. Подготвени специално за кампанията бурканчета с пет различни видове мед, образователна кръстословица и информационни брошури са само част от любопитните елементи на кампанията. Учениците ще видят натурални пчелни продукти и пчеларски инвентар, а за да бъде още по-реалистична представата им за света на пчелите ще имат възможност да облекат истински защитни пчеларски облекла.

Евродепутатът Мария Габриел ще даде старт на кампанията на 10 март. Първата „Медена закуска“ ще се проведе в 134 СУ „Димчо Дебелянов“ в София от 11:00 ч.с участието на пчелари от столицата. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини