Със 7 млн. лв. Благоевград строи 202 жилища за социално слаби

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград обяви обществена поръчка чрез открита процедура за избор на изпълнител за построяването на три блока с жилища за социално слаби хора. Става въпрос за изпълнение на инженеринг – проектиране, ведно с авторски надзор и изпълнение на строителство за реализацията на проект „Изграждане на социални жилища в IV-ти микрорайон” по програмата „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Обособените позиции са 3, колкото са и сградите. Съобразно направените разчети и предвиждания максималният финансов ресурс за изпълнение на строителството, предмет на настоящата процедура, е в размер общо на 7 081 618.88 лева с начислен ДДС, който не може да се надвишава.

За първата обособена позиция парите са 1 846 912.87 лв. без ДДС или 2 216 295.44 лева с ДДС. За обособена позиция сумата е 2 336 645.56 лв. без ДДС и 2 803 974.67 лева с ДДС. За последната позиция са предвидени 1 717 790.64 лв. без начислен ДДС и 2 061 348.77 лева с начислен ДДС. Критерият за оценка е „оптимално съотношение качество/цена”.

Благоевград иска да осигури домове на социално слаби хора. Изграждането им е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и одобрената Инвестиционна програма на общината. Проектното предложение включва изграждането на три сгради с 202 жилища за настаняване на хора от социално уязвими групи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини