Лек автомобил уби жена на пътя край Симитли, водачът избяга

Лек автомобил уби жена на пътя край Симитли, водачът избяга

Млада жена почина при тежка катастрофа на главен път Е-79 в района на Брежанската детелина.

Инцидентът е станал снощи около 20.44 часа. Изпратените на място униформени служители установили, че е пострадала 56-годишна жена от симитлийското село Крупник. Тя е транспортирана в болницата в Благоевград, но въпреки усилията на лекарите да я спасят, тя е издъхнала.
В хода на работата по случая е установено, че виновник за сблъсъка е лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 23-годишния Петър Д. от Петрич.

След като ударил пешеходката, автомобилът избягал от местопрестъплението. 

Водачът на автомобила и спътникът му са задържани със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена прокуратурата в Благоевград.

По-късон стана ясон, че загиналата е лекарка в Спешно-приемно отделение на благоевградската болница. Доктор Райсат Станишева е личен лекар в симитлийското село Крупник. Тя се прибирала към селището, но малко след отбивката от главен път Е-79 гръмнала една от гумите на колата й.Заключила колата си и се върнала към главния път, за да потърси помощ, но тогава е пометена от друг автомобил.

Д-р Станишева е рускиня, но живее в селото над 30 години. Съпругът й Илия е пенсионер от мината. Синът и дъщеря им живеят в Испания, семейни са, вече пътуват към Крупник заради смъртта на майка си.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини