„Юлен”: Дълго търпяхме бусове да действат нелегално на наша територия

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Фирма „Юлен” АД”, концесионер на ски центъра над Банско, разпространи до медиите свое становище за решението да прекрати 15-минутния свободен достъп до паркинга на начална станция на кабинковия лифт в курорта.

„Решението бе взето само и единствено заради превърналите се в практика незаконни превози до Бъндеришка поляна и след многобройни оплаквания от клиенти. „Юлен“ АД твърде дълго търпя около 30-40 буса да действат нелегално като организирани транспортни фирми, при положение, че разполага със свои 10 лицензирани и гарантира безплатния превоз до пистите при закупени ски карата или билет за лифта. Възползвайки се от опашките, създавани заради генералния проблем от липсата на втора кабинка, както и от 15-те минути свободен достъп до паркинга, тарикатите принуждаваха туристите (предимно чужденците) да плащат по 10 лева на човек, за да ги извозват. В случай, че не съумяваха да съберат мераклии на 14-та минута от престоя си на паркинга го напускаха и се връщаха обратно за нови 15 минути. Простите сметки на това безочие показват, че по 10 души за минимум 8-9 курса на ден носят по 800-900 лева чиста печалба, при това без никакви данъци”, се чете в позицията на фирмата-концесионер на ски зоната в Пирин планина.

Дружеството информирало за случващото се Държавна автомобилна инспекция и след поставянето на пост на изхода на Банско бусове спряха да минават. Така, за да сложи край на кражбите от туристи, както и да не осигурява терен на новосформирания сив транспортен сектор, концесионерът затвори свободния достъп до паркинга, което от своя страна създаде трудности на лоялните туроператори и техните клиенти.

„Юлен“ АД обаче показа добра воля да реши и този проблем, като предложи в оставащите 40 дни до края на сезона желаещите да ползват паркинг неограничено и да плащат по 5 лева на ден, точно колкото е таксата на 45 хотела, закупили пакети за паркомясто в началото на зимата. Запазвайки доброто си име и интересите на своите клиенти, концесионерът се извинява за създадените неудобства”, твърдят от фирмата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини