Хотелиерите в Банско на протест заради паркинга пред кабинковия лифт

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Хотелиерите в Банско утре се събират на протест утре срещу концесионера на ски зоната „Юлен“. Те недоволстват от орязания достъп до паркинга пред начална станция на кабинковия лифт. От 1 март фирма "Юлен" премахна 15-минутния безплатен достъп на микробусите, превозващи туристи от хотелите до началната станция. Това означава, че всяко превозно средство ще трябва да плаща по 12 лева, за да влезе в паркинга. От Юлен аргументираха новите правила с това, че по този начин ограничават нелегалните таксита и автомобили, които возят туристи.

„Решението е взето без диалог с нас, напълно еднолично. Ако има нарушители, нека бъдат санкционирани от компетентните органи. Но не бива, заради няколко "копърки", да ни изкарват всички, че сме маскари. Ние доставяме туристи на „Юлен”, всички си купуват карти за ползване на ски съоръженията. Сега искат да плащаме по 12 лева за всяка едно влизане на паркинга“, коментира Малин Бистрин представител на Съюза на туристическия бизнес в зимния курорт.

Той е направил сметка, че с въведените нови правила за влизане в паркинга пред начална станция на кабинковия лифт, всеки хотелиер ще трябва да задели дневно по 100-140 лева, за да превозва туристи до кабинката.

От фирмата - концесионер коментираха, че регламентът за ползване на паркинга е променен заради оплаквания на туристите, най-вече чужденци. Някои шофьори на бусове използвали 15-те минути престой вътре и качвали туристи срещу 10 лева, без да им издават билети, за да ги изкачат на Бъндеришка поляна. Хотелиерите имали възможност да сключат годишни договори за ползване на паркинга пред начална станция на кабинковия лифт.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини