Прокуратурата подхвана данъчен, поискал подкуп от търговец в Разлог

Прокуратурата подхвана данъчен, поискал подкуп от търговец в Разлог

Окръжна прокуратура – Благоевград привлече в качеството на обвиняем данъчния служител Г. Ц. за поискан и получен подкуп. Срещу паричната сума той обещал да не извърши действие по служба, а именно - да не състави акт за установеното административно нарушение на едноличен търговец.
 
На 22.02.2017 г. двама данъчни служители – Г. Ц. и Г. Ч. от ТД на НАП - София извършили проверка в хранителен магазин в Разлог. Било констатирано нарушение и съставен протокол. Същия ден данъчният служител Г. Ц. провел разговор с представител на проверената фирма, в който поискал сума в размер на 1 500 лв., за да не състави акт за установеното административно нарушение.

На 28.02.2017 г. Г. Ц. бил в сграда в гр. Разлог – изнесено работно място на ТД на НАП гр.София. Около 10.30 ч. представителят на търговския обект се срещнал с данъчния служител в ползвания от него кабинет и му предал плик със съдържащи се в него 1 000 лв.
При условията на неотложност било извършено претърсване, при което в чантата на Г. Ц. са открити предадените му пари.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград обвиняемият данъчен служител е задържан за срок до 72 часа, с оглед осигуряването му пред съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

По досъдебното производство се извършват активни действия по разследването.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини