Росен Плевнелиев и дипломати мериха сили на ски състезание в Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

За осма поредна година Банско бе домакин на станалото традиционно състезание за дипломати по ски-алпийски дисциплини. Под шапката на Министерството на външните работи, на писта „Шилигарника“ в дисциплината гигантски слалом премериха сили 51 участници, разпределени в шест категории – дипломати мъже под 55 години, дипломати мъже над 55 години, мъже приятели, жени дипломати, жени приятели, деца дипломати и деца приятели. За първа година в програмата на състезанието бе включена и дисциплината „Весел биатлон“, която бе много забавна и атрактивна, както за самите участници, така и за публиката.

С много адреналин и приятни емоции премина състезанието в Пирин, като овациите събра най-малкият участник, 3 годишният Петър Кръшняк, който демонстрира завидни умения в ските. Оказа се, че той е трето дете в семейство Кръшняк, което се включи в състезанието в пълен състав.

Победителят от миналогодишното издание на дипломатическото състезание - президентът Росен Плевнелиев, отново бе сред участниците и призьорите.

Кметът на Банско, Георги Икономов, в качеството си на домакин, връчи купите в две от категориите – мъже дипломати до 55 години и  жени дипломати. В церемонията по награждаването на призьорите се включиха още президента Росен Плевнелиев, председателя на Българската федерация по ски – Цеко Минев и изпълнителния директор на „Юлен” АД, Мая Христоскова. Купи имаше за всички деца, а най-добрите в дисциплината „Весел биатлон“ бяха удостоени с медали.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини