Гърция привлича още български туристи и купувачи на имоти

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

За следващия туристически сезон в Гърция се изготвят програми, не само за отдиха на българите, но и да се засили интересът към закупуване на недвижими имоти, съобщават гръцки медии, цитирани от БНР.

Поради по-ниската цена българите нощуват предимно в частни квартири. Започна проверка дали стаите отговарят на изискванията на съответната категория. Обмисля се да се поставят и табели на български за по-лесно ориентиране на туристите.

Според туристическите оператори в Ксанти и Комотини от две години се очаква разрешение от българските власти за директен автобусен транспорт през граничните пунктове „Златоград-Термис“ и „Маказа-Нимфея“.

От друга страна, търговците в северна Гърция отбелязват спад в оборота, защото гърците пазаруват евтини стоки в България.

Засилен е и интересът на инвеститори от България за покупка на недвижими имоти, терени и земеделски площи в района на Кавала и о-в Тасос, макар че опитите им за това често пъти не стигат до сделки заради нежелание на местните жители на острова да продават на ниски цени, съобщава в. "Имерисия", цитиран от БНТ.

През последните години български предприемачи започнаха да инвестират в туристически обекти на о-в Тасос, а в резултат на тази активност миналото лято бе открит един от най-големите хотелиерски комплекси в южната част на острова.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини