Доставчик за Volkswagen открива 600 работни места в Благоевград

Снимка: Economy.bg
Снимка: Economy.bg

600 работни места ще бъдат открити в Благоевград. Това признава пред електронното издание Economy.bg Шон Бош, управител на производителя на автомобилни тапицерии „АЛС България“.

В края на миналата година стана ясно, че канадският производител на автомобилни тапицерии „АЛС България“ ще открие завод в Благоевград. Преди пет години компанията започна производство на кожени тапицерии за седалки за BMW в софийското село Мусачево, след това откри фабрика в Ихтиман, а за локация на новото предприятие избра Благоевград. Там ще се произвеждат тапицерии за волани за Vokswagen. В Мусачево и в Ихтиман „АЛС България“ вече произвежда за Audi и Mini Cooper, като в двата завода работят общо 1500 души. В Благоевград плановете са да бъдат разкрити до 600 работни места през следващите две години.

"Намерихме хубава готова фабрика в Благоевград. Преди да изберем Благоевград, разглеждахме като възможни локации Перник и Дупница, защото искахме да сме близо до завода тук. Оттук до Благоевград почти навсякъде е магистрала и само за час мога да съм там. Добра локация е. Надяваме се да намерим достатъчно работна ръка и да разраснем бизнеса и в този завод", казва Шон Бош пред Economy.bg.

Прановете на инвеститорите са в Благоевград да бъдат произвеждани на по-късен етап и тапицерии за седалки. Калъфите за волани са продукт за Volkswagen, които ще бъдат доставяни за румънски клиенти. В северната съседка ще се монтира останалото съоръжение на волана, след което ще се доставя готовия продукт на Volkswagen.

За проекта с калъфи за волани ще се наемат от 250 до 300 души. С допълнителното производство на тапицерии за седалки в завода могат да бъдат разкрити до 500-600 работни места през следващите две години.

Шон Бош твърди, че аутомотив индустрията в България има огромен потенциал. Има голям интерес да се произвеждат автокомпоненти в България, но предизвикателство си остава намирането на достатъчно работна ръка. Според него бизнес средата у нас се подобрява.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини