Сапарева баня посреща държавен шампионат по ски за ветерани

Снимка: Община Сапарева баня
Снимка: Община Сапарева баня

В края на месец февруари община Сапарева баня ще бъде домакин на държавно първенство за ветерани по ски алпийски дисциплини и ски бягане. Шампионатът ще се проведе в дните от 24 до 26 февруари, като се очаква в двете дисциплини да се включат над 500 състезатели от цяла България. Участие ще вземат и 20 скиори-ветерани от Сапарева баня.

Курортното планинско градче ще бъде домакин на престижния шампионат за трети път. Първенството се организира от Българска мастърс федерация със съдействието на Община Сапарева баня, ски клуб "Паничище" и "Рила спорт" АД.

"Сапарева баня има традиции в зимните спортове, а това първенство е чудесна възможност отново да бъдем домакини и да посрещнем едни от най-добрите скиори в България", коментира кметът Калин Гелев.

От миналия месец вече работи и ски влекът на писта "Бекяра", който в последните десетина години не функционираше. "Ски влекът на Паничище работи оптимално и най-важното е, че туристите са доволни. Да се надяваме, че и времето ще позволи да има един пълноценен сезон поне до месец март", каза още кметът Гелев. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини