Община Благоевград с бюджет от 58 млн. лв. през 2017 г.

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Общинският съвет прие с мнозинство Бюджет 2017 на Община Благоевград, който е в размер на 58 261 634 лева. Той е с над 2 млн. лева по-висок от този миналата година.

Предложението, направено от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, бе подкрепено с 27 гласа „за“, 4-ма съветница бяха против, а 5-ма се въздържаха. За делегирани държавни дейности през 2017г. са заложени над 29 млн. лева.  

Градоначалникът определи бюджета като балансиран и реалистичен. „Приходната част от бюджета е напълно реална на база на отчета за 2016 година. Това означава, че абсолютно всичко, което е заложено ще бъде изпълнено“, категоричен бе той.

След възникнали въпроси и дебати, стана  ясно, че Община Благоевград отново е заложила на категорично и сигурно разпределение на средства. Кметът Камбитов поясни, че тази година значителна част от инвестициите, които ще бъдат направени, ще бъдат фокусирани върху IV микрорайон и Централна градска част.

„Преди няколко дни между Община Благоевград и Министерството на регионалното развитие и благоустройството беше подписан договор за отпускане на целеви средства от Републиканския бюджет във връзка с ВиК проекти на общината в размер на 1 010 000 лв. Тези проекти се отнасят за канализация на ул. „Марица“ и ул. „Роден край“, които бяха включени в проектни предложения на Общината по ОП „Региони в растеж 2014- 2020“. Те бяха включени, като IV микрорайон и ул. „Марица“ в част „инфраструктура“ и подмяна на ВиК и заложени в заем, над 3 милиона лв, тъй като нямаше потвърждение за отпускането на средства.

С осигуряването на тези средства се намалява заема и има възможност за включване на нови обекти в Инвестиционната програма на Община Благоевград“, уточни д-р Камбитов. В новия бюджет са включени средства за благоустрояване на селата, почистване на деретата на реките в селата, инфраструктура, осветление и други. В Бюджет 2017 отново средствата за балансирано разпределени за здравеопазване, инфраструктура, култура, спорт и други. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини