Зимен празник възражда Семково като уникален планински курорт

Снимка: Община Белица
Снимка: Община Белица

В сърцето на южна Рила, в най-стария български планински курорт Семково на 12 февруари за втора поредна година ще се проведе зимен празник Белица-Семково 2017”.

Събитието ожива миналата година, след дълго прекъсване, по идея и под патронажа на кмета на общината Радослав Ревански. Тогава празникът бе посетен от 1500 любители на зимните спортове, гости на курорта и жители на общината. Тази година организаторите на снежния празник очакват над 2000 посетители.

Домакините призовават любителите на зимните спортове и снежните планини да грабват ски и щеки и да се включат в ски-слалома и да завоюват "Купата на Кмета - Ски слалом - Семково - 2017"

Любителите на интелигентните спортове ще имат възможност да се включат в турнирите по шах, бридж и тенис на маса. За всички малки и големи, организаторите са предвидили състезателните игри като надпревара скачане с чувал, теглене на въже, конкурс за снежен човек, футбол на малки врати. За победителите в състезанията община Белица е осигурила, грамоти и медали.

Началото на зимния празник от 11.00 ч. ще бъде дадено от кмета Радослав Ревански на откритата сцена, разположена в непосредствена близост до хотел „Бор”.
От 11.30 на сцената ще излязат в пълния си състав Ансамбъл „Пирин”, един от най-известните български фолклорни ансамбли, посланик на българското народно изкуство по света. Ще прозвучат и песните на Георги Симеонов известен още като JJ, певец, композитор и преподавател. Неговите ученици стигнаха до финала на “България търси талант”, “Гласът на България”, “Големите надежди” и “Х фактор”. Известен е сред младите хора с хитовата си песен "Дилър на любов". Освен с хитовите си песни, JJ ще ни зарадва и с песни от българската естрада и със световни хитове.

Водещият на зимния празник „Белица-Семково” 2017 - актьорът Николай Кимчев, ще открие снежния празник с песента „Семково”. В културната програма ще вземе участие и Ансамбъла за народни песни към читалището в Белица.

Хотелите, заведенията за хранене, прекрасното вилно селище „Света Гора „ университетските бази, разположени в Семково предлагат възможности за отмора, активна почивка и вкусна храна от местната и национална кухня.

Дали ще се спускате по пистите или ще се разтоварвате от напрежението по друг начин е въпрос на лично решение. Но едно е сигурно, че зимният празник ще предложи на всички един пъстър пъзел от емоции, весело настроение, спортен дух и хъс за надпревара.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини