Гръцки спецчасти пазят пътя за Кулата от фермери, минава се по обиколен път

Снимка: БГ НЕС
Снимка: БГ НЕС

Гръцки спецчасти затвориха пътя за ГКПП Кулата-Промахон в района на Серес. Преди час на кръстовището бяха разположени полицейски автобуси и джипове. Така властите предотвратиха блокадата от страна на протестиращите гръцки фермери. Те се заканиха, че ще препречат пътя от и за Солун, както и че ще опитат да стигнат по граничния пункт, пише в. 24 часа.

За да не се стигне до това, изпреварващо спецчастите блокираха кръстовището и няма да допуснат тракторите, които стоят паркирани край пътя.

Пътуващите от и за Солун се пренасочват по обиколни пътища и има добро регулиране на движението от страна на гръцките пътни полицаи. Всички второстепенни шосето и междуселски пътища от Серес към Промахон също са завардени от полиция, за да не се допусне пренасочването на тракторите по тях в опита им да стигнат до ГКПП Кулата-Промахон.

Движението през граничния пункт е спокойно, леките автомобили са малко. Повече товарни камиони окчават да влязат вГърция, но сериозни опашки няма. Засега нашите шофьори са благодарни на гръцките власти, че са успели да предотвратят блокадата и въпреки че се обикаля около Серес, все пак пътят за Солун е отворен.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини