Десислава Минчева представя своя изложба живопис в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Градска художествена галерия в Благоевград ще посрещне изложба живопис на проф. Десислава Минчева. Официалното откриване на експозицията ще се състои в петък / 20 януари/ от 18.00 часа. Изложбата носи посланието на Джером Джером „Честността е най-големият лукс, който човек може да си позволи“. Картини на Десислава Минчева освен в България, са изложени в Франция, Холандия, Белгия, Германия, Великобритания, Македония, Гърция, Финландия, САЩ, Мексико и други. В благоевградската галерия ще бъдат изложени картини, в които авторката намира смисъл, естествена логика на нещата-честно и „неконцептуално“. За пейзажа, Десислава Минчева казва, че за нея той е „къс божественост, мистичност и сила“.

Десислава Минчева има десетки самостоятелни изложби зад гърба си. „Надявам се понякога и с това, което правя, и с начина, по който живея да им вменя, че това да си художник е огромна отговорност. Че това не е просто ей така наистина седиш и нещо си рисуваш. Я стане, я не стане. Изборът да бъдеш художник е бреме, което не всеки, според мен, е способен да понесе”, казва проф. Минчева.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини