За €1 млн. продават ферма за магарешко мляко в Сърбия

Снимка: Агрозона.бг
Снимка: Агрозона.бг

Най-голямата ферма за производство на магарешко мляко в света, която се намира в съседна Сърбия, ще бъде скоро собственост на руски енергиен концерн, съобщава Агрозона.бг. Стойността на предприятието, което се състои от ферма и цех за преработка на млякото е 1 млн. евро. Средната цена на 1 кг от необичайното сирене пък е 1 000 евро.

Фермата се намира на по-малко от 500 км от София в сръбското село Засавица. За подготвената сделка потвърди шефът на природния резерват „Засавица“ Слободан Симич, на чиято територия се намира стопанството. От неговите думи става ясно, че преговарящите са постигнали съгласие по параметрите на сделката и предстои договорът за продажба да бъде подписан.

"Сиренето, направено от магарешко мляко е много търсено в цял свят, нямаме проблем с заявките“, казва Симич. Основната трудност е ниската масленост на млякото, поради което сръбските специалисти са разработили специална технология за производство на сиренето. Поради тази причина и крайната цена е изключително висока.

Въпреки това, често купувачите сами пазаруват директно от фермата. Продуктът се разфасова в опаковки по 50 грама, които струват 50 евро. Обичайно купувачите си тръгват с 2-3 опаковки, коментират от стопанството.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини