Горският бракониер Бобата преби служител на ДГС-Разлог

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Пореден случай на грубо посегателство и физическа саморазправа със служител от „ДГС Разлог” е извършен на 9 януари около обяд в местността Катарино. При редовен обход на охранителния участък горските надзиратели Георги Алуминов и Христо Анастасов засичат добре познатия системен нарушител Борис Иванов с прякор „Бобата” да извършва незаконна сеч без редовно издадено позволително. Служителите правят опит да осъществят контакт с нарушителя и да му съставят акт, при което той отказва да се подчини, грабва дърво от купчината до него и започва да удря Георги Алуминов. Само бързата реакция и избягването от местопроизшествието на горския служител са предотвратили инцидент с много по-тежки и непредсказуеми последствия.

В издадената медицинска експертиза е описано, че горският надзирател Георги Алуминов е с множество хематоми и кръвонасядания по тялото.

За случая веднага е уведомено РУП Разлог. Ще бъде сезирана и Районната прокуратура в града.

Нарушителят Борис Христов има повдигнати обвинения за множество груби посегателства срещу горски служители и за незаконна сеч на дървесина в държавни горски територии в района на Разлог и Симитли.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини