Властта в Пиринско на бойна нога заради очакваното лошо време

Снимка: trio.bg
Снимка: trio.bg

Всички институции са на бойна нога заради прогнозите за застудяване и обилни снеговалежи в Пиринско.

Днес областният управител Бисер Михайлов проведе работна среща с представители на полицията, пожарната, КАТ и Областното пътно управление.

Вече са изпратени и предупредителни писма до кметовете в цялата област да бъдат взети превантивни мерки за недопускане на хаос по пътищата и в населените места.

Пътноподдържащите фирми са готови да реагират бързо и адекватно с почистването на републиканската пътна мрежа. „Получих уверението, че имат достатъчно запаси с луга, сол и инертни материали. Почистващата техника също е в готовност”, увери губернаторът.

При необходимост, и ако в Пиринско наистина има обилни снеговалежи, институциите са готови да спрат движението на тирове над 12 тона по основните пътни артерии. Вече са набелязани стоянки на главен път Е-79 и в прохода Предела, където да се спират камионите.

Кметовете на общини пък трябва да имат готов план за действие при нужда – те трябва да имат готовност да снабдяват с хляб и продукти от първа необходимост жителите на малките населени места и във високопланинските села.

„Призовавам хората, които са в хижите, да се запасят с достатъчно храна и вода, за да не се стига до критични ситуации”, увери Бисер Михайлов.

Той бе категоричен, че институциите в Пиринско имат готовност да реагират адекватно в случай, че прогнозите на синоптиците за лошо време се сбъднат.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини