Благоевград посреща над 450 плувни надежди за турнир по плуване

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Над 450 деца от цялата страна ще се включат в V турнир по плуване “GD CUP 2016”, който ще се проведе в Благоевград на 4 декември. Състезанието се организира от СК „ГД Спорт“ и Община Благоевград. Турнирът ще бъде в закрития плувен басейн на Спортен комплекс „Пирин“. Участие ще вземат деца от различни възрастови групи, като най-големите от тях са родени през 2003 година, а най-малките през 2010 година. В рамките на V турнир по плуване “GD CUP 2016” са включени дисциплините – 50м св. стил, 100 м бруст, 100 м. гръб, 50 м. бътърфлай, 200 м. свободен стил, 50 м. бруст, 50 м. гръб, 100 м. бътърфлай, 100 м. свободен стил.

В закрития плувен  басейн,  на Спортен комплекс „Пирин“, през м. февруари 2017 г.,предстои да се проведе Международен турнир „Пирин – Благоевград“. Спортното събитие е част от календара на Българската федерация по плувни спортове. През юли 2017 година Благоевград ще бъде домакин на Второто първенство от висок ранг е Държавно лично отборно първенство „Деца“.

Плувният басейн в Спортен комплекс „Пирин“  беше открит в края на 2015 година, в резултат на целенасочената политика, водена от  кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, за подкрепа и развитие на спорта в града. Съоръжението отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири. Басейнът е с размери 50X25. В него е инсталирана компютърна система, която регулира температурата на водата и я поддържа около 26-27 градуса. Температурата на въздуха е с 2 градуса по-висока.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини