Жителите на Крупник събраха още 1425 лв. за болна жена

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Жителите на симитилйското село Крупник продължават блогородната кауза за финансова помощ на болна жена. В събота доброволци продаваха закуски на кооперативния пазар в общинския център Симитли. Три местни фирми предоставиха банички, кифли и сладкиши. От тяхната продажба се събраха 1425 лева.

5514,75 лева пък бяфа събрани в четвъртък на благотворителен базар в Крупник.

„Получихме в подкрепа на 35-годишната Лили Васкова Вескова-Лазарова и кутия с дарения, които са събрани за малкия Валентин Зашев от Кюстендил. Тъй като средствата за лечението му вече са събрани, майката на детето пожела тези пари да отидат в сметката на Лили, сумата е 460 лева. Ще говоря със съпруга на болната жена, за да видим колко пари не им достигат, двамата имат 10-годишна дъщеричка”, обясни кметът на Крупник Ваня Чакалска.

Лили страда от автоимунно заболяване, за което е необходимо да се проведе скъпоструващо лечение, което семейството й не може да си позволи. Тя от половин година е на легло, нуждае се от три изследвания в столична клиника, които ще струват около 10 000 лева.

Жителите на Крупник вярват, че тяхната кауза ще стане обща за цялата община Симитли. Може да потърсят помощ и от съседната община Благоевград, чието ръководство също откликва на подобни благородни инициативи. За да се помогне на младата жена, може да се дарят средства на нейната дарителска сметка : УНИКРЕРИД БУЛБАНК

IBAN : BG43 UNCR 7000 1522 7916 26

Лилия Васкова Вескова-Лазарова

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини