Благоевград с одобрен проект за изграждане на социални жилища

Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград
Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград

Министерството на регионалното развитие и благоустройството одобри проектно предложение „Изграждане на социални жилища в IV - ти микрорайон" . То е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и одобрената Инвестиционна програма на Община Благоевград.

Проектът е по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014 - 2020 г.

Проектното предложение включва изграждането на три сгради за уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение с общо 202 жилища. Тяхната квадратува е около 50 кв.м.

Общата стойност на проекта е 9 506 000 лв., които са 100% безвъзмездна финансова помощ. Срокът на изпълнение е 24 месеца.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини