Родни превозвачи блокираха с жива верига ГКПП-Кулата

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Превозвачи блокираха за два часа ГКПП-Кулата-Промахон тази сутрин.

Предиобед десетки шофьори направиха жива верига и спряха преминаването през границата за тежкотоварни и за леки автомобили. Те бяха категорични, че няма политическа намеса за действията им, а протестират предупредително.

Родните превозвачи настояват за нормално преминаване през граничните пунктове, защото месеци наред са принудени да висят с часове на границата.

"Положението вече е нетърпимо. Случва се понякога да висим по 20 часа, за продължим пътуването си. Даваме срок от 1 месец на компетентните органи да решат проблема, а не да чакаме”, заявиха протестиращите на ГКПП-Кулата. Към обяде те вдигнаха блокадата и колоните от леки и тежкотоварни автомобили започнаха да се изтеглят към и от Гърция.    

Проблемът с огромните опашки на Кулата е от години. Граничните власти са категорични, че работят на пълен капацитет и не бавят умишлено трафика от тирове. Проблем се получава, когато за кратко време пристигнат стотици камиони, това няма как да не доведе до задръстване и до чакане. Защото инспекцията по отношение на тировете продължава да е засилена и от страна на митничарите, и на граничните полицаи.

Заради бежансия поток тировете от няколко месеца минават и през физическа проверка.

ИлинденПрес припомня, че само преди седмица на Кулата в наш тир, идващ от Гърция, бяха спипани с помощта на мобилен рентген 26 килограма кокаин на стойност 5 милиона лева. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини