Пешмергите превзеха град Башкик на 12 км от Мосул

Пешмергите превзеха град Башкик на 12 км от Мосул

Силите „Пешмерга” на иракските кюрди са успели да превземат град Башкик ,който е на 12 км от Мосул, предава Ройтер с препратка от американски източник.

Агенцията посочи ,че за превземането на Башкик лично е съобщил президента на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани в разговор с шефа на Пентагона, Аштън Картър.

Близо до Башкик  се намира  едноименната  военна база в която се намира контингент на турската армия. Турците влязоха там в края на 2015 година под предлог ,че ще подготвят местните сили на сунити и кюрди за настъпление срещу Мосул.

Иракските власти критикуваха присъствието на турски сили тъй-като това не бе съгласувано с иракското правителство в Багдад  и призоваваха многократно Турция да изведе своите военни.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини