ИД окървави Мосул, изсипаха в общ гроб 284 мъже и деца

Снимка: Фрогнюз
Снимка: Фрогнюз

Ислямска държава окървави Мосул, изсипа стотици жители в общ гроб. Престъплението е извършено в четвъртък и петък в южните покрайнини на втория по големина иракски град. За два дни са екзекутираи 284 жители, съобщи телевизия CNN, позовавайки се на източник на службите за безопасност на Ирак.

Повечето екзекутирани били мъже, сред жертвите имало и деца. Всички те били застреляни. След това булдозер е изсипал труповете в общо гроб. Телевизията уточнява, че няма официално потвърждение на тази информация.

Вчера бе съобщено, че Върховният комисар за правата на човека към ООН разследва информацията за убийството на 40 мирни жители от село край Мосул.

Градът е с 1,3 милиона население, от две години той е в ръцете на „Ислямска държава“. От 17 октомври е започнала операция на иракската армия и кюрдското опълчение за освобождаването на града.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини