Андрей Новаков: България е без грешка в земеделска политика за 2015 година

Admin 13 Октомври 2016 13:29 Европа у нас 0
Андрей Новаков: България е без грешка в земеделска политика за 2015 година
Снимка: Пресцентър

„България е сред държавите без установени допуснати грешки при усвояването на европейски средства в кохезионната и земеделската политика през цялата 2015 година“. Това коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков при представянето на годишния доклад на Европейската сметна палатa в Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент. „Докладът е гаранция за достоверност, а констатациите в него за България показват напредъка на страната ни спрямо предходните години“, изтъкна Новаков.

За страната ни не е констатирана грешка от 9 проведени проверки в проекти от кохезионната политика. Грешки липсват и при други 5 проверки в програмите за развитие на селските райони, околна среда и рибарството. Също така, цитирайки доклада на Европейската сметна палата, Андрей Новаков сподели, че от общо 18 проверени операции от Европейската сметна палата в България за 2015 година са открити едва две грешки, засягащи програмите за пазари и преки помощи в земеделието.

„Това е сигурен знак, че страната ни бележи напредък по коригиращи мерки на предишни критики в областта на евросредствата за земеделие и кохезионната политика“, допълни още Новаков.

Освен един от най-големите нетни бенефициенти от кохезионната политика, България също така се справя добре и с темповете на усвояване на средства от европейските фондове, подобрявайки значително резултатите си от предходния програмен период.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини